animation till stora som små företag

Animationsbolaget skapar animerad film till kunder. Vi gör allt från idé till leverans av färdig film. Vi kan även hjälpa till med delar av en produktion. Animationsbolaget skapar animationer i 3D, 2D, VFX/specialeffekter och motion graphics. Vi kan också klippa och göra sound design.

Det finns många alternativ när det gäller val av berättarform och teknik, vi förklarar gärna och hjälper er att hitta rätt! Se exempel nedan.

Explainer
Förklara en tjänst, produkt eller affärsidé på ett enkelt sätt med hjälp av en animerad explainer. Explainer kan liknas vid en elevator pitch där din idé är så kort och koncist sammanfattad att du hinner dra den på 1-2 min. Vem du är, vad du gör och till vilken nytta.

En bra Explainer är kortfattad, lätt att förstå men får ändå med alla viktiga detaljer. Att majoriteten av explainers är animerade är ingen slump! Med animation kan du skapa en känsla för att fånga mottagaren och måla upp en beskrivande värld på ett helt annat sätt än vad som är möjligt med film eller text. Med andra ord animation är ett perfekt verktyg för att göra ett intryck.

Animationsbolaget bollar gärna idéer och tar även fram voice over och musik så att det blir en komplett produktion

Instruktionsfilm
En instruktionsfilm förklarar instruktioner/moment för din produkt eller tjänst. En bra instruktionsfilm är tydlig och kortfattad. Det är vanligt att ha en voice over/berättarröst, men filmen ska enligt oss vara så lätt att förstå att den även fungera utan voice over. Ibland finns inte tillgång till ljud t.ex. om instruktionsfilmen spelas upp på en mässa.

Ska filmen visas i flera länder med olika språk? Det löser vi genom att lägga in dolda undertexter på instruktionsfilmen, sedan väljer tittaren vilken av undertexterna som ska visas. En film, en voiceover, men olika undertexter - enkelt. Hör av dig så kan vi berätta mer.

Företagsfilm
En företagsfilm är ett bra val för att presentera ett företag eller ett varumärke, genom att till exempel visa produkter, tjänster eller arbetssätt. Företagsfilmen kan även berätta er historia, företagskultur eller vision! Vad finns bakom produkterna och tjänsterna? Hur kom ni dit ni är idag?

Med hjälp av animation kan vi visa och förenkla det som finns idag, rekonstruera sådant som har funnits, eller måla upp er vision på ett sätt som tittaren kan ta till sig. Med animation kan ni förmedla en känsla som är lätt för mottagaren att ta till sig, animera sådant som är svårt att fånga på film eller kanske till och med omöjligt.
Vad har ert företag att berätta? Har du redan en idé eller behöver hjälp att komma igång? Hör av dig till Animationsbolaget. 

Visualisering
Kanske finns bara en ritning eller en tydlig bild i ditt huvud? Något som du vill förverkliga. Med hjälp av visualisering kan vi visa upp hur en byggnad eller en produkt är tänkt att se ut. Vi modellerar (bygger) från ritning till önskvärd stil. Fotorealistiskt eller ritad stil? Stillbilder eller animerad film?

Vi hjälper dig att komma till nästa steg.

TV-grafik
Vinjetter, sponsorbillboards, identiteter, bumpers - det är det vi benämner som tv-grafik. Animationsbolaget hjälper till med hela produktionen, från offline till uppladdning på Adtoox. Eller med visa delar om så önskas. Förutom idé och produktion så kan vi hjälpa till med ljudeffekter, musik och speaker. Se exempel på tv-grafik här.

Infographics
Infographics är visuell presentation av information, data och kunskap. För att göra information lättförståelig och tydlig presenteras infographics ofta i form av diagram, grafer, text och bilder.
Infographics skulle kunna ploppa upp som livliga faktarutor i i stort sett i alla tjänster som vi beskriver. Infographics fungerar utmärkt på både filmat och animerat material. Även med berättarröst, så är det helt rätt att addera infographics.

Med andra ord visa upp siffror och text på ett begripligt och tilltalande sätt, vi hjälper gärna till.

Animerad reklamfilm
Marknadsför produkt, tjänst eller service. En reklamfilm ska leda till att ditt varumärke ska bli ihågkommet.

Med en animerad reklamfilm kan ett realistiskt och familjärt kök visas upp med er produkt på matbordet. Varor som ännu inte finns kan animeras och visas upp. Eller varför inte skapa en fantasivärld? Med animation kan vi skapa allt utan att behöva hitta den perfekta inspelningsplatsen, vänta på sommaren när det är kallt i februari eller anlita skådespelare. Animation kan, men behöver inte anpassa sig efter verkligheten. Animation anpassas efter era önskemål. Det kan vara slagkraftigt att blanda filmat material och animation för att förstärka eller förtydliga något. Ett exempel på det kan vara en filmad sekvens på en snygg bil. För att visa vad som händer inne i motorn använder vi istället animation.

Vill ni synas med en produkt eller tjänst på tv, nätet, youtube, eller på sociala medier då har ni kommit rätt. Se exempel här:


Presentationer
Powerpoint i all ära, men det finns roligare alternativ. Få mer liv och rörelse med hjälp av animation. Vi kan göra en produkt i 3D så att den går att vända och vrida på för att ni ska kunna visa detaljer, förklara hur något fungerar eller hur olika delar hänger ihop. Vi kan också göra en presentation där siffrorna bokstavligen skjuter i taket när ni visar säljrekordet som ni är så stolta över.

Med andra ord, se möjligheterna i vad en animerad presentation kan göra för dig. Vi hjälper gärna till.

Informationsfilm
Med en informationsfilm förmedlas samhällsinformation. Vanligast är att offentlig verksamhet använder sig av informationsfilm. Inte att blanda ihop med explainer, vilket många aktörer gör. Information ska vara lätt att ta till sig och förstå utan att det ska upplevas som en pekpinne. När och hur gäller datumparkering? Uppmana till att använda hjälm! Val av gymnasium.

En animerad informationsfilm är ett bra sätt att visualisera informationen på ett komprimerat sätt som är anpassat efter målgruppen. I en informationsfilm blandar vi ofta text, bild och föremål så att det blir pedagogiskt och enkelt att förstå.

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga. Vad säger man då om en informationsfilm som sprudlar av bilder i rörelse?


Tekniker:
⁃ 3D
⁃ 2D
VFX / Special Effekter
⁃ Klippning

⁃ Sound Design

Program vi använder:
⁃ Cinema 4D
⁃ Redshift
⁃ Unreal Engine
⁃ Adobe Creative Suite

⁃ Real Flow

Titta gärna på..

Back to Top